Last van tandplak en gaatjes? Maak jij ook deze fouten tijden het poetsen?

Ben jij schuldig aan deze veelgemaakte fouten?

Het poetsen van je tanden is een dagelijkse routine die essentieel is voor het behouden van een gezonde mond en stralende glimlach. Het lijkt heel simpel, maar wist je dat veel mensen fouten maken tijdens het poetsen die hun mondgezondheid kunnen schaden? Ontdek of jij schuldig bent aan een van deze fouten en leer hoe je jouw poetstechniek kunt verbeteren.

Te hard poetsen
Veel mensen denken dat harder poetsen zorgt voor schonere tanden, maar te hard poetsen kan het tandglazuur beschadigen en het tandvlees irriteren. Dit kan leiden tot gevoelige tanden en terugtrekkend tandvlees. Dit wil natuurlijk niemand, maar hoe voorkom je dit dan? Daar geven wij graag antwoord op! Gebruik een tandenborstel met medium haren die het tandvlees beschermt en oefen lichte druk uit. Laat de borstel het werk doen in plaats van kracht te gebruiken.

Het overslaan van moeilijk te bereiken plaatsen
Veel mensen besteden niet genoeg aandacht aan de achterste kiezen, de achterkant van de tanden, en de tandvleesrand, waar tandplak en voedselresten zich gemakkelijk ophopen. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen. Zorg ervoor dat je elke tand individueel poetst, inclusief de achterkant en de moeilijk te bereiken plaatsen. Gebruik hierbij een hoek van 45 graden bij het poetsen langs de tandvleesrand en maak zachte, cirkelvormige bewegingen.

Het niet gebruiken van mondspoeling
Veel mensen denken dat ze na het tandenpoetsen een gezonde mond hebben, maar tandenpoetsen  is niet genoeg om tandplak en voedselresten tussen de tanden en langs de tandvleesrand te verwijderen. Probeer een keer de Mouthwash van Coco Clean om het verschil op te merken. Door je mond dagelijks te spoelen met kokosolie neemt het aantal slechte bacteriën snel af. Het resultaat? Een betere adem, geen ontstoken tandvlees én wittere tanden.

Niet flossen na het avondeten
Flossen helpt bij het verwijderen van tandplak en voedselresten op moeilijk bereikbare plaatsen. Daarom kun je ook het beste na het avondeten flossen. Door dagelijks te flossen, zorg je niet alleen voor een gezondere mond, maar ook voor een betere algehele gezondheid. Maak van flossen een vaste gewoonte en geniet van de voordelen van een stralende en gezonde glimlach!

Onvoldoende aandacht voor de tong
De tong wordt vaak vergeten tijdens het poetsen, maar wist je dat de tong een broedplaats kan zijn voor bacteriën die een slechte adem en tandplak veroorzaken? Vergeet dus na het poetsen zeker niet je tong schoon te maken, maar doe dit wel op de juiste manier. Vaak wordt de tong schoongemaakt met een tandenborstel, maar je kunt je tong beschadigen wanneer je deze te vaak schoonmaakt met een tandenborstel. Gebruik daarom liever een tongschraper, deze haalt namelijk meer bacteriën weg dan wanneer een tandenborstel als tongreiniger wordt gebruikt.

En? Was jij schuldig aan een van deze fouten? Om zeker te weten dat jij deze fouten niet meer maakt, hebben we alles nog even op een rijtje gezet. Zorg ervoor dat je niet te hard poetst, de moeilijk bereikbare plaatsen niet overslaat, een mondspoeling gebruikt, flost na het avondeten en last but not least vergeet je tong geen aandacht te geven. 

 

Guest Blog by Britt d’Olieslagers

laat een reactie achter

Shop nu

Shop nu

Shop de favoriete producten van Coco Clean!