Gebruik jij je tandenborstel om je tong schoon te maken? We say NO!

Je tandenborstel gebruiken om je tong mee schoon te maken is not done….

Je tandenborstel doet goed zijn werk wat betreft het schoonhouden van je mond. Gelukkig maar, want we willen natuurlijk geen nare geurtjes of viezigheden in onze mond, maar het is niet de bedoeling dat je met je tandenborstel ook je tong schoonmaakt. Een tandenborstel is immers geschikt voor je tanden en niet je tong. 

Coco Clean legt je uit in deze blog hoe jij je mond en tong het beste schoon houdt en waarom!

4 redenen waarom je je tong niet moet schoonmaken met je tandenborstel, maar met een tongschraper:

1. Je kunt je tong beschadigen wanneer je deze te vaak schoon maakt met een tandenborstel. Een tandenborstel heeft vaak een harde borstel met harde haren, deze kunnen het kwetsbare tongweefsel beschadigen en ruwer maken. 2. Ook kunnen er bacteriën en viezigheden op je tandenborstel zitten wanneer je net je tanden hebt gepoetst, het is daarom niet zo fris om met deze tandenborstel over je tong heen te gaan. 

3. Je tong poetsen met een tongreiniger is effectiever. Een tongschraper haalt namelijk meer bacteriën weg dan een tandenborstel als tongreiniger te gebruiken. 4. Last but not least, de borstelkop van een tandenborstel is hoger dan een platte tongreiniger. Daarom kun je vaak met een tandenborstel niet goed op het achterste deel van de tong komen zonder te moeten kokhalzen. Een comfortabele tongschraper is daarom ideaal als je gevoelig bent voor kokhalsneigingen (ook wel het gag reflex genoemd).


Coco Clean's “Tongue Cleaner” is je beste vriend!

Dit zijn de voordelen:

 • Maar liefst één op de vier Nederlanders heeft last van een slechte adem en één op de zeven heeft zelfs last van een permanente slechte adem, dit kan verholpen worden door dagelijks je tong te schrapen.
 • Comfort! De Tongue Cleaner is volgens recent onderzoek van Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) de beste tongschraper ter wereld vanwege zijn comfort en werking.
 • Ervaar geen kokhalsneigingen met onze Coco Clean “Tongue Cleaner” door de speciaal ontworpen zijdes. 😯
 • De Coco Clean “Tongue Cleaner” bevat een grote en een kleine zijde om nog preciezer te schrapen. 😏
 • Wist je dat je minder snel ziek wordt wanneer je mond goed schoon houdt. Je mond is immers een toegankelijke deuropening voor bacteriën naar jouw lichaam. Erg vatbaar voor slechte bacteriën, dat moeten we niet hebben! 

Hoe gebruik je een tong schraper:

 1. Spoel je Coco Clean “Tongue Cleaner” af met warm of heet water. Zo zorg je ervoor dat je tongschraper schoon is voor gebruik.
 2. Steek je tong uit. 😝
 3. Ga voor de spiegel staan zodat je goed zicht hebt op de handeling die je uitvoert.
  Zo kun je gelijk even jezelf een complimentje geven over hoe goed je eruit ziet. 😎
 4. Schraap met de grote zijde over de gehele tong, probeer de “Tongue Cleaner” zo ver mogelijk achter op de tong te plaatsen. Bang voor een kokhalzend effect? Geen zorgen, onze tongschraper is ontworpen om dit tegen te gaan. Onze klanten beoordelen onze “Tongue Cleaner” zelfs met een 4,7 / 5,0 op comfort! ⭐
 5. Schraap van achter naar voren.
 6. Gebruik de grote zijde voor het schrapen van het gehele tong oppervlak. 
 7. Gebruik de kleinere zijde voor wat lastige bereikbare plekken. De kleine zijde kan ook gebruik worden om wat meer druk uit te oefenen of om wat preciezer te coördineren met je hand. Met de kleine zijde valt harder en preciezer te schrapen.
 8. Schraap niet vaker dan 2 keer per dag. Als je de tong vaker schraapt, dan maak je de tong ruwer. Dit zorgt voor een snellere opbouw van tongcoating en dat willen we niet…
 9. Tot slot, vervang je tongschrapper om de 3 maanden, zodat slechte bacteriën geen kans hebben.

Wees lief voor je mond, houd haar schoon door je tong te schrapen, maar wees wel voorzichtig.

Waar te bewaren?

Bewaar je tongschraper droog en buiten het bereik van direct zonlicht. Zo voorkom je bacteriën en extra bezigheden op je tongschraper.

Begrijpelijk dat je je badkamer deelt met je partner, familieleden of huisgenoten. Het wil nog wel eens voorkomen dat er daarom dus meerdere tongschraper is de badkamer liggen. Bewaar deze apart om misverstanden te voorkomen! Niet zo handig om per ongeluk andermans tongschraper te gebruiken.. ooopsie dat gaat natuurlijk niet gebeuren.

Tips zodat iedereen in het huis zijn mond schoon kan houden met een eigen tongschraper.

 • Bewaar de tongschrapers op aparte plekken.
 • Markeer de tongschraper met een stukje waterbestendig gekleurd tape (sommige washi tapes kunnen tegen water ;)
 • Je kunt ook de tongschraper met een stipje gekleurde permanente marker markeren. 
 • Momenteel is onze Coco Clean  “Tongue Cleaner” verkrijgbaar in het lichtblauw, maar goed nieuws! Binnenkort kun je op onze website aanklikken of je graag de lichtblauwe of de transparante kleur wenst te ontvangen. 
 • Can it get any better? Jazeker! Het team van Coco Clean is hard aan het werk om onze erg geliefde  “Tongue Cleaners” ook uit te brengen in meerdere kleuren. Stay tuned. 🤩

Heb je vragen of suggesties voor een leuke kleur voor de aankomende tongschrapers, schroom niet om te mailen via hello@cococlean.nl, te commenten of een berichtje te sturen naar de @cococlean_ Instagram pagina.

Liefs,

Team Coco Clean 

laat een reactie achter

Shop nu

Shop nu

Shop de favoriete producten van Coco Clean!