Zo kom je voor eens en altijd van jouw aften af!

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: een pijnlijk zweertje in de mond, die de hele tijd voelbaar is tijdenshet eten en praten. Herkenbaar? Juist, aften! Meestal gaan ze na één of twee weken weer vanzelf over, maar het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf..

Hoe dan?

Hoe ontstaan aften nou eigenlijk? De oorzaak is vaak onduidelijk, want meerdere factoren kunnen een rol spelen.Meestal ligt de oorzaak bij stress, een slechte mondhygiëne of een vitaminetekort.

Er bestaan meerdere soorten aften, maar de meest voorkomende is de kleine aft, deze zweertjes zijn kleiner dan één centimeter en kunnen flink pijn doen. Gelukkig gaan deze vanzelf weer weg. Tot die tijd kan je de aft gelukkigook zelf behandelen met de gouden tips hieronder!

 

Keep it clean

Allereerst kan je dat doen door te beginnen met een goede mondhygiëne. Dit speelt een grote rol bij de oorzakenvan een aft, zodra je hier goed op let is de kans al veel kleiner dat je een aft krijgt. Naast het goed blijven poetsen en flossen is een mondspoeling ook erg belangrijk bij het schoonhouden van het gebit. Let hierbij wel op dat je geen alcoholhoudende mondspoeling gebruikt, dit kan schadelijk zijn en de aft alleen maar erger maken. Het beste kun je een mondspoeling gebruiken met kamille of tea tree olie. Deze ingrediënten werken namelijk ontsmettend en genezen zo de ontsteking. Bye bye aften!

Stay healthy

Aften ontstaan meestal bij een verminderde weerstand. Om lichamelijke ontstekingen te voorkomen zou je voldoende vitamines en mineralen moeten binnenkrijgen. Ook is een gezond slaapritme belangrijk, zodat jelichamelijke weerstand op peil blijft en het lichaam zo goed mogelijk kan herstellen in het geval van ontstekingen.

De juiste tandpasta

Onze laatste tip: gebruik een tandpasta die zo min mogelijk schuimt. Het stofje dat jouw tandpasta laat schuimen (natriumlaurylsulfaat) zorgt namelijk voor extra irritatie, vooral als je al gevoelig bent voor aften.

 

Zolang jij goed let op je lichamelijke gezondheid zou je aften makkelijk kunnen voorkomen, en maak je geen zorgen… anders verdwijnen ze vanzelf!

laat een reactie achter

Shop nu

Shop nu

Shop de favoriete producten van Coco Clean!