5 voordelen van een tongschraper die je echt moet weten

Dat een gezonde mond belangrijk is, weten we allemaal. We poetsen, flossen, stoken en spoelen erop los, maar de tong wordt vaak vergeten. En dat terwijl een schone tong minstens zo belangrijk is als een fris gebit. Goede reden dus om nog even op een rijtje te zetten waarom je snel een tongschraper in huis moet halen!

Gezondheid

Allereerst draagt het schoonmaken van de tong niet alleen bij aan een gezonde mond, maar indirect ook aan je algehele gezondheid. Kwaaltjes worden vaak als eerst ontdekt in de mond. Heb jij een gezonde mond? Dan merk je het dus eerder als er iets anders met jouw lichaam aan de hand is en kan je dit sneller behandelen.

Easy peasy

Een schone tong is dus belangrijk, maar eerlijk is eerlijk: veel tijd hebben wij niet in de ochtend en ‘s avonds lig je het liefst zo snel mogelijk in je bed. Het mag dus zeker niet te lang duren, anders haken we af.. Valt dat even mee, met een tongschraper heb jij je tong in zo’n tien seconden (ja, écht) schoongemaakt.

Did anyone say chocolate?

Maak jij je tong regelmatig schoon, dan ligt er een stuk minder vuil dat jouw smaakpapillen in de weg zit. Je smaakbeleving wordt dus een stuk intenser! We have to admit, dit vinden wij misschien nog wel het grootste voordeel 😉

Daaag tandplak!

Een schonere tong zorgt ervoor dat er minder tandplak wordt aangemaakt. Dat is heel fijn, want dat betekent wittere tanden én een verminderde kans op gaatjes.

Frisse adem

In de mond zitten heel veel bacteriën, wel tussen de tien en twintig miljard.. Klinkt vies, maar dat is gelukkig niet zo. Hier zitten namelijk ook veel goede bacteriën tussen. Wel veroorzaken bacteriën die te lang op de tong blijven zitten een slechte adem. En dat wil je niet, lekker schrapen dus!

Do we need to say more? 

laat een reactie achter

Shop nu

Shop nu

Shop de favoriete producten van Coco Clean!