Day & Night Toothpaste van Coco Clean | Review

De afgelopen vier weken heb ik de Day & Night Toothpaste van Coco Clean getest. Deze 100% natuurlijke formules zijn ontwikkeld in samenwerking met tandartsen en niet getest op dieren. De Day Toothpaste en de Night Toothpaste hebben beide hun eigen, unieke kwaliteiten, maar ook geur, kleur en smaak. Want, net als je huid, heeft je gebit in de nacht een andere verzorging nodig dan overdag. In deze review vertel ik alles over deze natuurlijke tandpasta van Coco Clean en deel ik mijn ervaring!

Over Coco Clean

De missie van Coco Clean is tanden effectief beschermen en herstellen, maar dan op een natuurlijke manier. Ze gebruiken 100% natuurlijke ingrediënten en zijn dierproefvrij. De tandpasta’s zijn vrij van fluoride, parabenen en sulfaten. De collectie van Coco Clean bestaat naast de Day & Night Toothpaste, uit een Tongue cCeaner en 100% natuurlijke en biologische mouthwashes in 4 verschillende smaken.

Day and Night Toothpaste

Een dagtandpasta en een nachttandpasta. Nooit zo bij stilgestaan, maar zo logisch, dat je tanden overdag andere verzorging nodig hebben dan ‘s nachts. We vinden het heel normaal dat onze huid ‘s nachts een voedende en kalmerende nachtcrème nodig heeft, die de huid laat herstellen. En overdag juist een crème die je huid laat stralen en beschermt tegen de invloeden van buitenaf. En eigenlijk is het precies zo met je gebit.

Daarom doen de Day and Night Toothpastes van Coco Clean allebei hun eigen ding voor je gebit. De dagformule reinigt en verwijdert op natuurlijke wijze verkleuringen op je tanden, zodat je gebit kan stralen. Ook beschermt de dagformule je mond actief tegen bacteriën die je gebit schade kunnen aanrichten. Uiteraard zorgt de Day Toothpaste ook voor een frisse adem.

De nachtformule is juist gericht op rust en herstel. Overdag wordt je tandglazuur verzwakt door alles wat je eet en drinkt. De nachtformule zorgt ervoor dat je gebit weer kan herstellen gedurende de nacht. Daarnaast helpt de Night Toothpaste tegen morning breath en uiteraard reinigt ook deze tandpasta je gebit grondig.

Mijn ervaring met de natuurlijke tandpasta van Coco Clean

Eerste indruk

De tandpasta’s komen in een dubbele verpakking. Ik ruik door de verpakking heen al een hele lekkere, frisse geur. Als ik de verpakking open ontdek ik dat dit de Day Toothpaste is, die zo heerlijk ruikt. De verpakking en de tubes zijn mooi en stijlvol. De dagtandpasta heeft een lichtblauwe kleur en ruikt dus zo weldadig en de nacht formule is zwart en ruikt neutraal. De eerste smaaktest: de dagtandpasta smaakt heerlijk fris en de nacht tandpasta, op basis van houtskool, heeft een zachte, zoete smaak.

Gebruik

Eigenlijk was ik vanaf de eerste poetsbeurt al om. Soms kunnen natuurlijke tandpasta’s wat muf smaken. Maar dat is bij de natuurlijke tandpasta van Coco Clean absoluut niet het geval. De dagtandpasta heeft een “echte tandpastasmaak” en geeft je een superfris gevoel. Over het ‘wittetandeneffect’ van whitening tandpasta’s heb ik al eerder geschreven: het ligt er maar net aan wat er onder de aanslag verborgen zit. Niet iedereen heeft een hagelwit gebit van nature. Dus dat effect is per persoon afhankelijk.

De nachttandpasta vind ik erg fijn. Ik vind een schoon gevoel en een prettige óf neutrale smaak het allerbelangrijkste in tandpasta’s. Daarnaast vind ik het natuurlijk essentieel dat mijn tanden en tandvlees geen pijn gaan doen. Mijn gebit reageert altijd heel gevoelig op tandpasta’s met fluoride en chemicaliën. De tubes doseren heel prettig, de doppen werken fijn en ook na vier weken gebruik zijn de tubes nog super sleek.

Aanrader

Als ik nadenk over waar ik nu het meest enthousiast over ben wat betreft de natuurlijke tandpasta van Coco Clean, dan is dat:

  1. De geur en de smaak
  2. Dat ze mijn tanden heel schoon laten voelen en mijn gebit een fris gevoel geven
  3. Dat de tandpasta’s grondig reinigen en toch heel mild zijn: echte aanrader voor mensen met gevoelige tanden en/of gevoelig tandvlees
  4. De tubes en de dosering (de verpakking is echt heel fijn in gebruik)
  5. Het feit dat ze 100% natuurlijk en dierproefvrij zijn

Prijs

De Day and Night Toothpaste van Coco Clean kost €23,95. Dus €11,99 per tube. Een tube bevat 75 ml. Vanwege de goede dosering is de tandpasta zuinig in gebruik. Ik poets nu vier weken lang 3 á 4 keer per etmaal met de Day & Night Tootpaste en het einde van de tubes is nog lang niet in zicht.

Waar te koop

Je kunt de natuurlijke tandpasta van Coco Clean hier kopen.

12 maart 2019 geplaatst op columsbykari.com 

https://columnsbykari.com/2019/03/12/coco-clean-natuurlijke-tandpasta/

laat een reactie achter

Shop nu

Shop nu

Shop de favoriete producten van Coco Clean!