Op natuurlijke wijze wittere tanden én een gezond gebit? Oilpulling is het antwoord!

We houden van onze kopjes koffie, stukken fruit en af en toe wat heerlijke cheats. Maar echt goed voor je gebit, zijn deze pleasures helaas niet. Hoe goed en vaak je je tanden ook poetst, het helpt niet altijd tegen het verkleuren en de vervelende (en soms akelige) kwaaltjes, die kunnen ontstaan. En al die chemische mondwatertjes, kun je eigenlijk ook maar beter laten staan. Maar wat helpt dan wel?

Oilpulling

Ooit gehoord van oil pulling? Nee? Dan leggen we het je graag even uit. Oil pulling is namelijk een oude ‘Ayurvedische remedie’ waarbij je je mond spoelt met natuurlijke oliën. Het heeft een positief effect op niet alleen de mondgezondheid, maar ook de algemene gezondheid. Schadelijke bacteriën, schimmels en andere organismen en hun toxinen worden onttrokken aan de mond, de tanden, het tandvlees, de tong en zelfs de keel.

Coco Clean

Het zorgt er dus voor dat je mond op een natuurlijke manier wordt gereinigd. Veel beter dus dan die chemische mondwatertjes. Het is alleen niet zo heel lekker om met een mond vol rauwe kokosolie rond te lopen. Dus Coco Clean bedacht hier iets op. Ze hebben aan de kokosolie verschillende smaken toegevoegd (van mint tot citroen), die het een stuk aangenamer maken om het product te gebruiken.

Coco Clean is daarnaast ook nog eens dubbel zo effectief dan gewone rauwe kokosolie uit de supermarkt. Het bevat namelijk een hoger laurinezuur gehalte*, waardoor het een nóg sterkere antibacteriële werking heeft.

Voordelen

Maar wat gebeurt er nou precies met je gebit als je het gebruikt? Naast dat je tanden op een natuurlijke manier witter worden en verdere verkleuring wordt voorkomen (hallo tandpasta smile!), verwijdert het ook tandaanslag, vermindert tandplak en zorgt het voor gezond tandvlees. Oftewel, je gehele gebit heeft er ongelofelijk veel baat bij. Is je tandarts ook weer blij! Of misschien juist niet… want het zal wat bezoekjes schelen!

Hoe gebruik je het?

Het is eigenlijk heel erg simpel. Je krijgt namelijk een heel mooi flesje met de (gestolde) kokosolie. Deze houd je even onder de warme kraan zodat de olie vloeibaar wordt. Vul een klein dopje (circa 10 ml) met de olie en spoel hier je mond ongeveer 5 minuutjes mee.

Oei! 5 minuten? Is dat niet ontzettend lang? Om je mond te spoelen lijkt het inderdaad wat lang, maar als je onder de douche springt kun je voordat je begint met het wassen van je haar, het goedje in je mond doen en zodra je helemaal schoon en geschrobd bent, spuug je het gewoon uit. Zo valt het reuze mee en na een aantal keertjes, zal je echt al verschil merken!

Laurinezuur* een verzadigd vetzuur en komt o.a. voor in moedermelk en kokosolie en is in staat mogelijk schadelijke micro-organismen te bestrijden.

2017 geplaatst op freshhh.nl 

https://freshhh.nl/inspiratie/oilpulling-coco-clean-wittere-tanden/

laat een reactie achter

Shop nu

Shop nu

Shop de favoriete producten van Coco Clean!