Ontstoken tandvlees lach je weg met deze simpele tips

Bloedend, teruggetrokken of ‘gewoon’ pijnlijk tandvlees? Het kunnen zomaar symptomen zijn van een beginnende tandvleesontsteking of, erger, een vergevorderde tandvleesontsteking. Bekijk de symptomenen kijk hoe jij je er tegen kan wapenen.

 

Dit zijn de symptomen

Bloed is vaak een teken dat er ergens iets niet helemaal goed zit. Dit geldt ook voor de mond. Heb je na het tandenpoetsen of stoken bloed in je mond? Dan kan dit wijzen op een tandvleesontsteking. Gevoelig tandvlees, ook zoiets.Je weet dat er iets mis is als je tijdens het poetsen of eten pijnscheuten in je tandvlees krijgt, dit kan ook een symptoom zijn.

 

Heb je al een tijdje last van bovenstaande symptomen, dan kan dit zomaar betekenen dat je gingivitis of parodontitis hebt. Gingivitis ontstaat door tandplak dat op de rand van het tandvlees een ontsteking veroorzaakt. Parodontitis is een vergevorderde tandvleesontsteking. In dit geval is een bezoek aan je tandarts of mondhygiënist een must. Zij zijn namelijk de enige die deze ontsteking kunnen ontdekken. Je hebt dus niet gelijk door dat je parodontitis hebt, maar als je er te lang niets aan laat doen dan is de kans aanwezig dat je tanden losser gaan staan of dat er meer ruimte ontstaat tussen je tanden. En dat willen we natuurlijk niet.

 

Dit kun je tegen ontstoken tandvlees doen

De oplossing tegen tandvleesklachten bestaat uit twee woorden: kneitergoede mondhygiëne! Met een veelzijdige mondhygiëne bescherm jij de gezondheid van je tandvlees. Vaak is tandplak de oorzaak van eentandvleesontsteking, zorg er dus voor dat je tandplak geen kans geeft om zich te nestelen. Hoe optimaliseer jij nou je mondhygiëne?

 

Poets met de juiste tandenborstel en NIET te vaak!

 

Veel mensen hebben de neiging hun tanden vaker te gaan poetsen als er sprake is van pijnlijk tandvlees, maar dit kan het tandvlees juist beschadigen. Blijf je tanden 2 tot 3 keer per dag goed poetsen, dat is genoeg. Poets het liefst met een tandenborstel die zachte tot medium harde haren heeft, zodat het tandvlees zo min mogelijk wordtbelast. En vergeet de moeilijke plekjes achter je verstandskiezen niet!


Spoelen

 

Door te spoelen met mondwater of kokosolie verwijder je slechte bacteriën van je tandvlees, ook van de moeilijk bereikbare plekken. Elke dag blijven spoelen helpt de ontstekingen ook voorkomen in de toekomst!

 

Dagelijks tandenstoken

 

Door met tandenstoker tussen de tanden te gaan, geef je tandplak geen kans om zich op te hopen. Ook haal jeetensresten weg die zich nog in je mond verstoppen. Het is dan ook het best om na het avondeten te flossen of te stoken.

 

Blijf je last houden van je tandvlees? Neem dan contact op met je tandarts over eventueel verdere maatregelen.

laat een reactie achter

Shop nu

Shop nu

Shop de favoriete producten van Coco Clean!